המדריך למוזיקאית העצמאית
כשכל האינפורמציה הוקלטה ונערכה וכל הערוצים מוכנים, אפשר לגשת למיקס, שיאזן בין כל הערוצים מבחינת ווליום ותדרים ו״ידביק״ הכל יחד לכדי שיר. יש מפיקים מוזיקליים שממקססים בעצמם, חלקם יעשה עבודה לא פחות טובה מטכנאי מיקסים מנוסה. במקרה כזה עלות המיקס תרים קצת למעלה את התמחור של המפיק. עלות מיקס לשיר בודד אצל אחד מהטכנאים העסוקים, היא סביב 2000 שקלים.
באיזה איש מקצוע כדאי לכם לבחור? בדרך כלל למפיק יהיה את האינפוט החשוב ביותר בעניין, אבל מעבר לזה - הכנסו לקרדיטים של שירים שאתם אוהבים וחפשו מי מיקסס אותם.
התהליך הזה יכול לבלבל אתכם מאוד, כי השיר פתאום ישמע לכם אחרת. כדאי לנשום עמוק כשמקבלים את התוצאה הראשונית ולנסות לא לאכול סרטים. חלק גדול מהקושי טמון בעובדה שכבר התרגלתם לאיך שהשירים נשמעו עד כה. הראף מיקסים מרגישים לכם מוכרים ונכונים, מהסיבה הפשוטה שחייתם איתם במשך חודשים רבים. אז בואו עם ראש פתוח למיקסים ותנו לעצמכם כמה ימים כדי לתת סיכוי אמיתי לתוצאה החדשה.
בשיתוף עם המפיק, אפשר להעביר לטכנאי רפרנסים שיוכלו להסביר לו מה אתם מחפשים, גם אם אין לכם מספיק ניסיון כדי להשתמש במונחים הטכניים: שיר שבו אתם אוהבים איך שהשירה נשמעת, סאונד מסוים של גיטרה אקוסטית וכד׳.
אחרי סיום כל המיקסים, השירים יעברו מאסטרינג שמטרתו לסדר את רצף השירים באלבום והחיתוכים ביניהם, להשוות ווליום בין כל השירים ולהתאים אותם לווליום הסטנדרטי בפלטפורמות ההשמעה השונות. עלות מאסטרינג היא סביב 2000 שקלים לאלבום או 400 לשיר בודד.
אומג!!! יש לכם מאסטר!!!
לכו להשתכר מיד!