המדריך למוזיקאית העצמאית

הפרק הזה מכיל מידע שימושי לגבי הקלטות שירה ושאר כלים חיים. הוא לחלוטין לא רלוונטי, אם המוזיקה שלכם מנוגנת כולה על מחשב. יש כל מיני חוכמולוגים שיטענו שאף אחד לא מקליט יותר באולפן, אבל הם חוכמולוגים מהסוג שלא כל כך מבקר באולפנים. לנגינה חיה יש יתרונות וחסרונות, והיא עניין של טעם, נטייה אישית וז׳אנר. כמובן שזה מקצץ בעלויות להשתמש בדגימה של רביעיית מיתרים, אבל היחידים שיוכלו להחליט אם הקלטה של רביעייה חיה שווה את הכסף, הם אתם, המפיק ומנהל הבנק שלכם. הציניקנים יגידו שממילא המאזינים יקשיבו לשיר שלכם מהרמקול המגעיל של הטלפון, הרומנטיקנים יגידו שאין תחליף לאנרגיה של נגינה משותפת, ואתם יודעים מה? כולם צודקים. 

שעת אולפן באולפנים המקצועיים תעלה כ- 300-400 שקל לשעה כולל טכנאי. אם יש לכם גישה לאולפן ביתי, תוכלו כמובן להקליט את רוב האינפורמציה שם ולשכור אולפן רק לטובת תופים או רביעיית מיתרים. הכל תלוי בציוד שעומד לרשותכם ובאיכותו. חשוב לציין שאין סטנדרט מסוים שצריך ללכת לפיו, יש לא מעט אלבומים מצליחים ומצויינים, שהוקלטו בציוד ביתי בלבד. 

סאשן הקלטה של נגן מקצועי נמשך 3 שעות בדר״כ ועולה כ-700-1500 שקל. האם לעבוד עם נגנים מהשורה הראשונה או עם חברי הילדות שלכם? הקלטה של נגן מקצועי וודאי תהיה יקרה יותר, אבל מכיוון שהם יודעים לספק את הסחורה כבר בטייק הראשון, תגיעו לתוצאה טובה מהר מאוד. נגנים מנוסים פחות, יגזלו יותר זמן אולפן ויצריכו יותר עריכות לאחר מכן, אבל גם כאן - אין נכון ולא נכון. 

הקלטות שירה הן עניין מורכב יותר ואם יש לכם גישה למיקרופון טוב מספיק, אני ממליצה להקליט שירה באולפן ביתי. הקלטות שירה באולפן מקצועי הן חוויה די מלחיצה - כל דקה עולה כסף ובעיקר, זה לא כל כך נעים להקליט שירה ליד אנשים זרים. כמובן שבאולפן מקצועי יחכה לכם מבחר גדול של מיקרופונים וטכנאי הקלטות מנוסה שיוכל להמליץ על המתאים ביותר לקול שלכם, אבל בעיני, יש חשיבות עצומה לידיעה שתוכלו לחזור ולהקליט שוב ושוב, במידה ולא תהיו מרוצים. 

טיפ של אלופים: תנו לעבוד. בחרתם מפיק? הוא היה האמא, האבא והפסיכולוג שלכם במהלך הפרה פרודקשן? זה הזמן לרדת לו מהגב. אם במהלך ההקלטות תמשיכו לטחון את המוח עם בקשות, דעות וספקות - אתם יותר מפריעים מעוזרים. זה לא אומר שצריך לשבת שם ולסתום את הפה, אבל כדאי לתת לו לנהל את העבודה. אי אפשר להכניס יותר מדי טבחים למטבח הזה.

הרשמו לרשימת התפוצה